no podle mě u fretky není zase tak nutný, aby měla společníka, pokud na něj od mala nebyla zvyklá. je pravda, že fretky, které žili v páru, po odchodu jednoho smutní, ale stejně tak jsou spokojení a krásně rozmazlení jedináčci, o kterých si myslím, že by jim příchod další fretky jen zasáhnul do jejich ega
Další věci jsou na Tobě... pokud je samec vykastrován, můžeš k němu pořídit samičku i samečka, ale v případě samce bude kastrace asi nutná (poradí zkušenější), neboť by opět byla pozice kastrát x nekastrát. U samičky by kastrace asi nutná nebyla, ale tam je to lepší preventivně ze zdravotních důvodů.
Bejt Tebou vezmu v potaz, že ne každá fretka je vhodná pro chov na volno a zvlášť si to neumím představit u fretěte. Takže byste se mohli dostat do situace, kdy jednu fretku zavírat a druhou ne? nevím.. ale pokud se s Kodem budeš stěhovat, stejěn ho asi budeš muset zvyknout na klec.. nevím o privátě či podnájmu více lidí (jak to u VŠ bejvá), kde by tolerovali fretku na volno...
A pak je asi jedno jestli bude jeden nebo dva..
A maturita a VŠ? myslim, že Toňula si nejvíc užil, když jsem maturovala.. já se učila na gauči a on poletoval a pak se mi válel pod mikinou celý hodiny, kdy já se šrotila..
každopádně všechno je to jen můj názor, ne 100% pravda a jistota, tak počkej co Ti kdo řekne a výsledný rozhodnutí bude stejně na Tobě