Ahojte, možná víte, že jedna z našich fretek - Monty - je dlouhodobě nemocná. Monty má inzulinom a mimo jiné proto musí dostávat pravidelně žrádlo. Ale bohužel už sám žrát odmítá, takže 4x denně krmíme, granulku po granulce do tlamičky... Většinou granule chvíli plive, ale nakonec se přemluvit nechá a svoje zbaští.
Problém je, že já jsem nastoupila do nového zaměstnání a tak když má manžel ranní směnu (jeden až dva týdny v měsíci), nemáme se jak o Montýse dopoledne postarat. A bez krmení do odpoledne nevydrží, to zkolabuje. Chtěla jsem se zeptat, jestli by někdo v Praze (nejlépe na trase Háje-Vršovice) neměl možnost a nebyl ochotný nám v těch problémových týdnech Montýska krmit. Jediná varianta, která mě napadla, je, že bych Montýska ráno cestou do práce naložila do přepravky, převezla kam je třeba a manžel by ho odpoledne po práci zase vyzvedl. Montýs už přes den neběhá, takže jediná péče, kterou by potřeboval, byla ta chvíle na krmení... A k tomu ještě detail, neměl by přijít do kontaktu s jinými fretkami, protože už není očkovaný, aby se nezatěžoval organismus.
Moc prosím o pomoc, jsem ochotná za tuhle službu i platit. Jiná varianta už by pak byla jen Montýska darovat do dobrých rukou, aby se o něj někdo postaral na dožití, ale to by mi urvalo srdce a navíc by si těžko někdo vzal fretku, která potřebuje dost často investici do veterinární péče a u které je opravdu otázka, jak dlouho ještě bude dělat společnost... V každém případě moc prosím o jakoukoliv reakci, možnost hlídání mi krachla zrovna dnes a manžel má ranní už příští týden.