Chicky, samička, neznámý den a měsíc narození, cca květen, červen (dle majitelky) - 22.5.2009, naše druhá fretka.
Bára, samička, 13.10.2010, naše třetí a zatím poslední fretka.
Fredyho jsme si přivezli v červenci jako mládě od chovatelky Š.P. z Prahy 10. Byl to osmitýdenní dráček, vážil 700g a my jsme si ho zamilovali. Teď je to dvoukilový mazlivý samec, který si nechá líbit úplně cokoliv.
Chicky, v té době asi roční, jsme v srpnu pořizovali Fredymu jako kamarádku, koupili jsme ji s veškerým vybavením co měla, od hraček až po klec v Liberci. Bohužel na tom byla špatně. Celý první rok krmena Whiskasem, ráno mističku granulek, večer taštičku s nějakou omáčkou. Při příjezdu měla 450g, vypadanou srst na hlavě a byla úplně přeříjená, pravděpodobně měla první a tedy dlouho trvající říji (jejich veterinář prohlásil, že vypadanou srst má od toho, jak se snaží utéct z klece). Byla špatně naočkovaná a do teď je velmi psychicky nevyrovnaná. Důvodem prodeje byl majitelčin přítel, prý si měla vybrat jestli on nebo fretka. Jak to dopadlo víte. O tom, že kouše nám samozřejmě nikdo neřekl. Majitelka ji pravděpodobně měla ráda, ale o fretky se prostě starat neuměla. Slíbila jsem jí, kvůli jejím prosbám, že jí budu posílat info a fotečky, ale po týdnu se již neozvala. Do teď má nálady kdy kouše do všeho co se pohne a kdy kouše jenom pro radost mého přítele. Všechny fretčí hry jsou jí cizí, jenom se tu a tam plouží po bytě a nic nedělá. Teď má váhu kole 660g.
Báru jsme koupili nedávno, cca měsíc zpátky. Je to zlatíčko rozpustilé. Kilový "špekounek" jak prohlásila paní doktorka Chylíková. Pro ní jsem jela do Jihlavy, taky jsme jí koupili se vším vybavením. Bára je neskutečně fretčí. Mám z ní velikou radost, protože po tom, co jsme dali holky do jedné klece (resp. spíš do "fretkoneláku" čti: fretko panelák) začala Chicky ožívat, Bára dokonce Chicky naučila kvokat a syčet. Z holek se stává nerozlučná dvojka. Jinak je Barča ještě takové lekavé trdýlko, ale to bude v pořádku. Majitelé ji museli dát pryč, protože se budou stěhovat a tam fretečky nechtějí