od Žabka » 18 črc 2011, 14:46
Já krk krájím ostrým nožem, je potřeba se trefit na správné místo, protože když to někde nejde ukrojit, o kousek dál to jde. Tak na 2 cm dlouhé kousky, ale krájím to hlavně proto, aby pak na každého vyšlo víc různých kousků, kdybych nechala větší kusy, tak jedna fretka sežere hromadu svaloviny ze stehna a na jinou zbudou jen žebra prakticky bez masa, takže když je freťák sám, a tohle nehrozí, tak mu můžeš dávat podle mě krk klidně celý, začla bych jedním, (přípaně poprvé nakrájeným, ať ví, že to má žrát, a ne si tím jen hrát), a uvidíš kolik toho sežere, já moc nemám odhad. Podle mě tak cca 2 krky denně, když má i jiné jídlo a granule pořád. Možná i jen jeden, i když on už je docela velký, že? Uvidíš, jak se na to bude tvářit.
Ještě abych přispěla ke tvé paranoe, občas se uvádí, že by se krky neměly zkrmovat ve velkém, nebo krmit jen jimi, protože mohou obsahovat zvýšené množství hormonů ze štítné žlázy, které tam můžou kousky zůstat. Ale co je na tom pravdy to nevím. Já krky zvlášť nekupuju, dostávají jen to, co je na kuřeti (kupuju většinou kuřata bez prsou + křídla nebo kostry (kuře bez prsou a bez zadních nohou), chci, aby v kuřecím byl větší podíl kostí, svalovinu mají i hovězí.
Když už je tu téma barfu, máte někdo zkušenost s krmením myšmi? Hodí se i potkani, nebo jen malé myši? A netušíte někdo, kolik jich fretka (nebo v přírodě tchoř) za den sežere?