Ahoj, díky, že jste si otevřeli tenhle topic, jsem rád, že máte zájem se podělit o své zkušenosti s problémem, který nyní řeším já.
Zhruba před půl rokem jsme si s přítelkyní koupili freťuli - Angie, teď je jí zhruba rok , je to samička albínek, je hrozně akční, ráda se tulí a je rozmalená a taky dělá bordel, vysypává koš, utíká kdy může z pokoje (ovšem ven si nedovolí), poslední dobou byla taková smutná a nevěděli jsme co s ní. Pořídili jsme si druhou freťuli z útulku, je to taky samička(snad), Pájí. Neodhadnu její věk, cecíky už má, navíc je větší a těžší než Angie.
K věci, nejdřív s nimy nebyl vůbec žádný problém, kromě toho, že jedna nechce kapsičky a druhá maso, teď už se to srovnalo. Problém začal být zhruba týden zpátky. Angie je prostě agresivní, při honění se snaží dostat Pájí na krk, pak se jí zakousne do chlupů a drží. To i v noci když jsou v kleci, občas zaslechnu řev z klece, jak Pájí křičí bolestí, Angie pouze syčí. Když je chci odtrhnout, tak Angie zkamení a ani se nehne, nepomáhá mi rozdělení, když jí plácnu, ani když jí zavřu do klece. Vždy se pak rozběhne a zase se do ní po chvíli hraní zakousne. Pájí je klidná, ale nebrání se, prostě si lehne a nedělá nic, jen křičí bolestí. Angie si na ní pak lehne, dává přes ní packu a hrozně jí hlídá, a to i v noci, prostě je přes ní vyvalená a má přes ní packu a drží jí . Nevím co s nimi, mrzí mě, že se teď tohle děje a já tomu nemohu zabránit. Máme je obě rádi a nechceme dát jednu z nich pryč, máte někdo nějaký názor, či nápad co s nimi? Děkuji moc všem za odpovědi. Zdenda