od pinina » 04 črc 2012, 12:08
Chci se podělit se zkušeností, která se mi stala. Bobo byl dlouhodobě nemocný, takže se mi těžce odhadovalo, zda se změna chování dá připsat nemoci nebo něčemu jinému. Takže co se u nás dělo: Malej přestal chodit na záchůdek, když byl puštěný z klece. Má záchod jenom v kleci, jinde v bytě ho nemáme, protože do klece chodí na 99%. No a najednou jsme měli pravidelně naděláno v chodbě za dveřma, občas u lednice a co hůř dokonce i v ložnici za postelí a nebo v obýváku. Tak jsem si říkala, že musím zatnout zuby, že prostě už je chudák zničenej z těch všech léků a krmení stříkačkou. Další příznak byl, že když jsem ho ukládala do klece do postýlky nebo ho tam dala a zavřela, tak okamžitě začal slinit, prskat. Pak dokonce začal i dávit - jenom ty sliny, ale někdy zabarvené lehce krví. Nabrala jsem to do stříkačky a vzala vetce na rozbor. Zjistila, že jsou to fakt jen sliny a epitelární buňky s krví, jak si při tom odíral to bolavé patro. A že pokud to dělá jen v kleci, což opravdu bylo jen v kleci, tak že mu tam musí něco vadit. Takže jsem vymyla celou klec, vyprala všechny pelechy a deku, kterou mám hozenou přes klec. No a bum - přestal prskat a začal zase chodit poctivě na záchůdek! Marně pátrám v paměti, co jsem mohla vyprat v něčem jiném (mám pořád stejný prostředky a ostatní deky, co má různě po bytě mu nevadily) nebo umýt jinak... Ale hlavní je, že se to tím fakt odstranilo a bylo po problémech.