Aniií ...věřím ve světlé zítřky také , jsem ráda ,že ji sobík vydržel po celou dobu a doufám že její pečovatelskou manii ještě vydrží !
a co u nás nového...
Tulák Djuk a Tadeáš půjdou společně příští víkend na kastraci. O Tuláka se dodnes nikdo nepřihlásil i když údajní majitelé byli ...škoda slov! A Tadeáš je natolik brutálně nezvladatelný (říje) ,že kastrace je více než nutná. Výchova Tadeáše bude na delší dobu..uvidíme jak se rychle zklidní a zda ho něčemu naučím ,hlavně s chozením do záchůdku,bude to ale velmi obtížné,nezná ho a myslím, že i jeho dosavadní život za moc nestál.Bojí se rychlých pohybů,čehokoliv a na ruku si dává také velký pozor.Je těžké snim něco dělat ,byť se jedná jen o venčení...je to těžkej případ ...Jana slíbila pomoc a oba kluci podstoupí kastraci v Plzni,kde nám hodná pani doktorka opět vyjde vstříc .Tadeáše si Janina už dnes odveze ...přece jenom těch tvrdejch kousanců zvládá lépe než já i když jak ona říká...je jak buldok a že jí to ,, nevadí,, ..uvidím co bude říkat až ho tam bude mít , nakonec zjistí že umý být i vakoveverkou a že takový pako ještě neměla ,hi....uvidíme,uslyšíme
Leonek je stále stejný., občas se mu udělá bolák sem tam po tělíčku,který se časem zase s pomocí zahojí....srst a vypadávající chloupky působí děsivě,místama to vypadá že je nemá ..v tomhle se nic nezlepšilo od poslední návštěvy u pani doktorky a občas mu zase připomínám ,že by měl papat, vydrží nepapat i 7h a je mu to šumák ..jestli je to tím jarem nevím ale celkově omezil příjem,takže jen hádám ..neříkám že se nacpat neumí ,to umí, jen zase papá mín a olejem to není... má svý dny ! Běhat také moc nechce,je to fakt dědulka zajímalo by mě,kolik mu je doopravdy let..silně mi připomíná kamarádky 8letou fretulku.Jen mi občas udělá radost něčím novým co nikdy neudělal..otevřela jsem balkonové dveře a sundavala prádlo ze šnury...ožil a svými nemotornými pohyby se dožadoval překročit práh balkonu, ten ho hodně zaujal,takže jsem mu dopřála procházku po balkoně..někdy sám zajde i do záchůdku co mám v místnosti a že neni malý ale ten největší, hodí si tam bobek, přepadne přes něj a pokračuje dál ve šmejdění , pak se jde znova do něj vyčůrat...nikdy to neudělal ,když je na volno! mám zněj radost a každou novinku hlásím Janině jak jsem ráda,taky musím hlásit že už spinká jako fretka u něj neobvyklá poloha ...také že chce drbat gauč , že vleze pod skřínku lehne na záda a šmrdolí se..nikdy takové věci nedělal!!! takže to jsou pro mě nové věci...za poslední dva měsíce
čekáme další přírůstky do útulku..jsem na ně moc zvědavá,hádám už tuhle neděli!pak dám vědět..
Další čerstvou informací je ,že
Jáchymek náš prvorozený podstoupil ve stř. kastraci a vše dopadlo dobře.Jáchymkovi druhá kulka doposud nesestoupila i když byl v říji už od prosince a tak přešli k operaci...kulka se našla v tříslech, vše dopadlo dobře a večer lítal jako pometlo,ranku má asi 4cm.Myslela jsem na něj,zlatáka!
Přišla zpráva také o
Dubince : stále je moc hodná,přítulná prostě velkej mazel dělá jen samou radost,byly poslány fotky a jak jinak ....je prostě úžasná! Kožíšek má krásný, hustý, přes zimu i přibrala....musela jsem se hodně smát ,když pani psala jak dali Dubi hlídat babičce ...vyhrabala kytky,rozkousala a vysypala mouku,těstoviny..správná fretka,dělá čest všem fretkám!má se moc dobře,holka naše!
také o
Zuzance :na konci února byla na kastraci a vše proběhlo v pohodě. Už má bříško pěkně zarostlé a není nic poznat,ted už prý jen líná ...holky mezi sebou nijak nepokračují jsou odděleně..Zippy je stará a je na tom po zdravotní stránce špatně ..zvětšená slezina a prý útvar u ledviny
a část zkopírovaná : Tak jsem rozhodla, že už je nechám odděleně..bohužel. Zuzi by kámošku potřebovala. Zatím jí ji nahrazuju já...takže si s ní hraju, kvokám a blbnu...manžel vždy opouští místnost s tím, že jsem se zbláznila...
no držíme kamarádce Zippynce tlapky! Zuzanka se za mnou přijde podívat..já se táááák těším !
a také o
Zojince :zkopírovala jsem : Zojinka je naše zlatíčko a druhá starší Máňa si s ní nehraje,ale nijak si neubližují,Zojinka chodí k její kleci kvokat a když Máňu vyndám (už moc nechodí),tak jí oňuchává a předvádí se,ale Máňu to nechává chladnou, 10.5. jí bude 9 let a tak už není co se divit.
Zojinka je v říji .
jsem moc ráda,že sem tam nějaká zpráva přijde,jak se jim daří a co dělají...ještě čekám na zprávu o Mouzí . Samík s Kukym jsou v pohodě a vím o nich že jsou v pořádku , Eliška se hlásí sama ...co víc si přát!!