Dobrý večer,
Cestě:když víte jak to chodí v těchto institucích, můžete to rovnou všem objasnit, a propo, kdyby jste chtěla odpovědět, tak jste to udělala hned...ale toto tady řešit nechci, myslím že ostatní zajímá něco jiného.
Chápu vaše dotazy i obavy, protože když někdo vypiplá zvíře, se kterým bylo špatně zacházeno a když se někdo rozhodne pro jeho adopci, je naprosto logické, že si chcete ověřit, jestli o toho tvorečka bude dobře postaráno, já bych nejednala jinak.
1) odpovědnost za fretky budu mít já, jako za ostatní zvířata, určitě nebudou patřit instituci jako takové.
2) objednala jsem tuto klec
http://www.zoohit.cz/shop/hlodavci/klec ... tky/146160, neboť mi přišla prostorná, jen ty umělohmotná patra mi přijdou dost fórová, takže bych to viděla na police ze dřeva a hamaky a doupata pro fretky mám přislíbeno u naší lektorky šití. Jinak ubytované přes týden by byly v domečku, příjde mi dost stresující, aby byly převáženy sem tam každý den.
3) i nad tímto jsem přemýšlela, a nevidím problém je jít vyvenčit na hodinu z dětma do parku, nebo je nechat proběhnout a vyblbnout v domečku. Samozřejmě každý den...
4) financovat si to budu sama z oddělení, kde mám na provoz zookoutku, když by bylo nejhůř, vím že se můžu obrátit na vedení, kde se vždy najde řešení, ale to mě zatím nepotkalo a pevně doufám, že ani nepotká.Také vím kam se až může vyšplhat účet za veterináře, sama jsem majitelem nemocného psa a tří nalezených koček..takže představu mám dost reálnou
.
5) o prázdninách není problém si fretečky vzít na zahradu a mít je tam celé léto...aspoň by měla babička o zábavu postaráno, o menších prázdninách jsme v práci, neboť suplujeme školu...kam by ty rodiče přeci dali děti, když musí pracovat
. V době mé nemoci bych to řešila, kdyby to nastalo, není problém pověřit prověřenou osobu, aby se o ně postarala, tak to řeším i teď...Hlavně bydlím od práce 5 minut autem, takže nikdy není problém si to zkontrolovat.
6) to snad nenastane!!!!!!!!!!! Ale rozhodně bych se o ně postarala...
Hezký večer...B.