Brutus báječný,malá Brusinka,tlustý Bert a Bernardeta

Příběhy vaše nebo vašich fretek.
Zakladatel má možnost téma zamknout.

Brutus báječný,malá Brusinka,tlustý Bert a Bernardeta

Příspěvekod Patty » 18 úno 2011, 17:48

Hlavní osoby a obsazení :

Brutus – narozen 01.06.2005
Rozmazlený albínek, s trošku sebestředným pohledem na svět.
Dle mého názoru mazlivý miloučký medvídek, dle názoru našich dcer mazlivý medvídek, na kterého je třeba si dávat pozor.
Dle názoru mého muže je třeba si na Brutíka dávat pozor.
Dle názoru zbytku širší rodiny včetně kokra zvaného Buřt je třeba si na Bruta dávat velký pozor.
Zbytek světa má zakázáno na Brutíka sahat a to od doby, kdy byl Brutíkovi zhruba rok a docela škaredě pokousal odvážného mladého fretkaře. Byl pak tak rozčilený, že málem stonal ( Brutík, mladý fretkař byl opravdu fretkař a vzal to s klidem).
To jsme ještě nevěděli, že Brutík ( kromě téměř všech příslušníků zvířecího světa a většiny lidí) nesnáší jakékoli fretky, tedy kromě sebe.
Brutík asi tušil, že po třech letech báječného života zbožňovaného jedináčka, mu zkříží osud a cestu k ledničce :

Brusinka – milounká albínka nejasného původu, nejasného věku a tajemných myšlenkových pochodů. Přinesli nám ji v srpnu 2008.
Dostala se k nám v tak zbídačeném stavu a tak se zoufale snažila zavděčit a přizpůsobit, že jsme nad ní všichni slzeli a to včetně zapřísáhlých antifretkařů.
Těch v celém okolí i v rodině vychoval Brutus opravdu hodně – to jen tak na okraj.
V současné době je Brusinka věčně tančící a šíleně běhající stvořeníčko v heboučkém kožíšku.
Kožíšek má kvalitní a to je moc dobře. Brusinka je hodně krátkozraká a přitom rychlá, takže nárazy do hlavy jsou na denním pořádku. Obávám se, že přes kožešinku chránící Brusinčinu hlavu před nejhorším, mají nárazy svůj dopad, protože nápady téhle fretčí dámy občas vůbec nesvědčí o … - no prostě, je to praštěná holka.
Podle těch pár informací co máme si myslím, že je Brusinka ročník 2005, jako Brutus.
Zřejmě dobrý rok na albíny.
Na rozdíl od Brutíka Brusinka miluje lidi a to úplně všechny. Taky vždycky nějak dokáže, že i členové nejtvrdšího jádra antifretčí ligy na ni po chvíli žvatlají a šišlají a ti nejzarputilejší do ní aspoň přátelsky šťouchají ve chvíli, kdy jsou přesvědčeni, že se nikdo nedívá.

Problémem je, že Brusinka vypadá jako zmenšený Brutus a občas si je někdo splete :o)
A tak jsem semo tamo svědkem , jak někdo prchá před přátelskou a nechápající Brusinkou a jak člověk, mající z Bruta až chorobnou hrůzu, ho hladí něžně po hlavě se slovy o milé a hezké holčičce.

Obsazení vedlejších rolí :

Německý ovčák Zorro – narozen 31.7.2000. Bývalý služební policejní pes, dnes spokojený a krapet praštěný důchodce, ale stále obranář celým svým srdcem.
Jediné zvíře na této planetě, s kterým se zcela dobrovolně a ze své vůle přátelí Brutus.Ne , že by spolu dováděli, na to jsou a vždycky oba byli velicí individualisté. Ale od první chvíle se respektovali a chovali se k sobě až s úctou. Prostě dvě silné vůdčí osobnosti, jinak řečeno dva nesnášenliví a zlomyslní nafoukanci, kteří v sobě vycítili spřízněnou duši.
Zorro za svých mladších let rozpoutal nestoudnými intrikami mezi svými kolegy spoustu rvaček, sám pak stál opodál, aby bylo jasné, že on nic, on jen kouká.
Byly dny, kdy se neváhal chrabře porvat sám a pak většinou následovalo šití.
Ještě dnes v Zorrově přítomnosti na nás nesmí nikdo ani hlasitě promluvit. Musíme též dávat pozor, aby Zorro nebyl na volno, když před domy debatuje hlouček sousedek a sousedů. Zorro miluje rozhánění nepovolených shromáždění – a tyhle rozhodně nepovolil.


Border kolie Bartoloměj Junior, řečený Bárt – narozen 30.5.2010. O Bártíkovi se nedá psát, Bárt se musí zažít. Zvláštní znamení – nosí v papulce šišky a to většinou po šesti kusech. Myslím, že časem se mu vytvoří lícní torby. Až narazíte na les bez šišek – byl tam Bárt. Až narazíte na zahrádku a dvorek, kde se šišky kupí všude, do výšky i šířky, padají ze střechy a koulí se po schodech, jste pravděpodobně u nás.

Korela Kryštůfek – 14 let. Neurotik, kterému je zhruba jedenáct let předpovídáno, že ho každou chvílí trefí šlak. Začíná to vypadat, že ho něčím trefím já, jestli nepřestane slunečnicemi střílet na chudáka Bruta.

Želva Valentýna Žofie – 18 let. Jediné naše zvíře, které pokousalo veterináře. V létě s námi chodí ráda na zahrádku, kde si běhá kolem nás jako pejsek, bez útěkářských sklonů. V zimě lehává u krbových kamen, tedy když freťani spí.
Poznávací znamení – s druhýma želvama se bije ( vyzkoušeno s želvami sousedů -zvláště nesnáží želvího kluka Fifina) a venku baští šutry. Tedy malé baští, na velké šplhá. Je to dobrodružná povaha.

To by tak byly základní údaje. Teď půjdu dumat, jak sem narvu avatar. Při mé rychlosti jsem tu zhruba za půl roku, možná i s avatarem.
Pa
Naposledy upravil Patty dne 04 srp 2013, 19:44, celkově upraveno 1
Patty
 
Příspěvky: 66
Registrován: 27 lis 2010, 16:07
Bydliště: Hanušovice

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Lída » 18 úno 2011, 18:30

Brušperské trio zdraví kamarády Brutíka a Brusinku. Páni, vy jste se dlouho neozvali. Už nám bylo smutno, moc smutno. A vaše vlákno opět nemá chybu. Těšíme sa na další novinky, přece takové osobnosti musí mít zážitků ...
Beník, Winky a marůdeček Fama
Lída
 
Příspěvky: 39
Registrován: 28 lis 2010, 16:33

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Johana » 18 úno 2011, 19:04

Patty, já ti dám "za púl roku"! ;) Já tu nadsedávám netrpělivostí v očekávání tvých skazek, tož mně netýrej :D
Uživatelský avatar
Johana
 
Příspěvky: 1336
Registrován: 26 lis 2010, 14:09
Bydliště: Bratislava SR

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod majda » 18 úno 2011, 22:26

Patty nám svými příběhy pravidelně přispívá i do Ferretů :-)
majda
 
Příspěvky: 626
Registrován: 05 zář 2007, 09:40
Bydliště: Dobřichovice

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod MajaZ » 23 úno 2011, 12:19

Pattyyyyy...za pol roka!!!!...to ani neskusaj...na com sa budem cely den rehlit?
Maco, Buba, Sara a Kuko (in memoriam), Kubo, Sunny, Lenny a MajaZ
Uživatelský avatar
MajaZ
 
Příspěvky: 128
Registrován: 28 lis 2010, 20:29

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Patty » 03 čer 2011, 16:29

Ahoj všichni,
tak jsem svůj slib splnila tak půl na půl.

Jsem zpátky téměř po půl roce, zato bez avataru.

U nás se chystá veliká sláva. Brutus Báječný, tchoř divoký a nebezpečný, mazlíček mazlivý a král lenochů se dožil 1.6.2011 šesti let.
U Brusinky datum narození neznáme, ale jestli je opravdu její ten očkovací průkaz co jsme s ní dostali, byla v listopadu 2005 očkovaná jako dospělá fretka.
Takže slaví s Brutem a hotovo. Stejně vypadá jako jeho zmenšené dvojče a za ty necelé tři roky co ji máme přejala nadšeně všechny jeho rituály a zlozvyky.
Ještě, že Brutík nepřevzal její největší zlozvyk a a sice to, že holčička je děsná nepořádnice a občas až čuně.
Naprosto chápu, proč čistotný a pořádkumilovný Brutík trvá na odděleném bydlení.
Hygienické návyky malé příšerky se sice co je u nás hodně zlepšily, ale mé výkřiky na téma čistotnosti v souvislosti s touto obyvatelkou našeho bytu se stále ozývají.
Často Brusince předhazuji, že kdybych doma chtěla prasátko, tak si ho pořídím a nezlobím se s obludkou, jako je ona. Musím ale uznat, že binec si dělá jen v kleci, mimo klec je absolutně čistotná. Asi tuší, že by riskovala svou fyzickou likvidaci. Ale každý den se snaží vniknout do řádně čisté a spořádané klece pedanta Bruta a surově ji odpořádkovat.
Ale i špindírky a šmudlynky mají mít své narozeniny, to se nedá nic dělat.
Myslím, že oslavy vezmeme napříč naším zvířecím spektrem.
Bártík měl 30.5. rok a oslavil ho tím, že dostal pěkně vynadáno. Ode mě.
1. pokusil se vzít kramle za účelem nadšeného pronásledování již méně nadšeného cyklisty projíždícího lesem na horském kole.
2. pokusil se vzít kramle za účelem hupu do řeky Moravy, krerá si zde momentálně z hor sviští docela svižně. V tomhle proudu bych jeho 20kg i s chlupama vylovila zřejmě až na Jižní Moravě.
Pak již pochodoval jak oukroupeček na vodítku a poslouchal mou drtivou kritiku. Neváhala jsem ho seznámit se svým prohlášením o zlatých fretkách. Jen ať má o čem přemýšlet !

Zorro bude mít 31.7. jedenáct let. Tož to oslaví s námi, pak může klidně znovu. Zorro už naštěstí kramle nebere. Je v tomto ohledu velice poslušný od chvíle, kdy zjistil, že své útěky a nahánění různé zvěře už neudejchá.
Jak jsme bohužel zjistili, boj z blízka ještě udýchá.
Přehlídli jsme souseda a soused přehlídl nás. Víme, že Beny a Zorro mají nevyřízené účty z let předchozích ( a v jejich napjatém vztahu má tlapy i všudypřítomný intrikán Brutus) a tak si dáváme pozor. Leč, selhali jsme a byla mela. Bylo to fifty fifty. Jedno prokousnutá psí noha u nás, jedna u sousedů. Nervový šok u nás, nervový šok u sousedů. Se sousedy jsme pořád v dobrém vztahu, tohle byla opravdu nehoda. Ale k vetovi jsme raději jeli každý zvlášť. A raději každý na jinou světovou stranu. My dolů, oni nahoru. Tady si jiné světové strany dovolit nemůžeme, jsme chudý kraj.
Jak jsem již psala, Zorro je jedné zvíře, s kterým se Brutus přátelí a to sám od sebe. Brusinku za Brutovu přítelkyni počítat nemůžu, Brusinku Brutík jen jaksi toleruje a rozhodně by se bez ní obešel, jak dává nám i jí dva roky najevo. Vzhledem k tomu, že téměř celý rok předtím ji chtěl zabít, se asi větší oběti a porozumění z jeho strany chudáček Brusinka nedočká.
Ale světe div se – zázrak. Dvakrát pronikl temperamentní a rychlý Bártík k Brutovi a žádný projev nepřátelství. Tu chvilku, než jsem Brutíka rychle zvedla, na sebe koukali jen zvědavě a opravdu se mi zdálo, že se v Brutově lišácky vypočítavém výrazu mihl náznak porozumění a laskavé vstřícnosti.
Je to veliká výhra, protože kromě toho, že Brutík nesnáší fretky kromě sebe, nesnáší také psy – kromě Zorra. Takže Bártík bude možná druhá vyjímka.
Zdravíme Beníčka, Kožicha a vůbec úplně všechny kamarády.
Patty
 
Příspěvky: 66
Registrován: 27 lis 2010, 16:07
Bydliště: Hanušovice

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Johana » 03 čer 2011, 17:11

Patty my s Kožichem zdravíme tebe a 3xB+Z, Kožich přeje vše "nej" oslavencúm :D
A prosím nenech nás zas tak dlouho v napětí...jednoznačně očekávám detailní popis oslav narozenim (i s výčtem škod na majetku).
Uživatelský avatar
Johana
 
Příspěvky: 1336
Registrován: 26 lis 2010, 14:09
Bydliště: Bratislava SR

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Lída » 03 čer 2011, 18:59

Zdar, zdar, zdar...
tady trio Beník+Winky+Fama a my všichni přejeme oslavencům skvělé lumpárny, hodně papričky a jen samé mlsky...
My jsme měli veliké oslavy zase v květnu-já 2.5 a Famule 11.5. Winky si musí počkat až do září...slavili jsme až do rána bílého a špatně nám bylo, moc špatně...Snědl jsem banán, víno nějakou tu mlsku...funěl jsem jak lokomotiva.
Mám teď tělo samou šlachu a štíhlý jsem jak "laňka"...jen dvounožka pořád fňuká, že v zimě jsem byl oplácaný, ale teď jsem tkanička..pcháááááááá...Jsme čtyřletý mladík a švihák...

Brutíku a Brusinko, pěkně si oslavu užijte a zase nám něco pěkného napište.
B+W+F s dvounožkou
Lída
 
Příspěvky: 39
Registrován: 28 lis 2010, 16:33

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod silva » 03 čer 2011, 22:09

My taky přejeme Brutovi s Brusinkou i ostatní zvěři všechno nejlepší, náš želvák posílá speciální pozdrav vaši želvě - tu ve výčtu zvěře tentokrát nezmiňuješ - doufám, že se má též dobře :D .
silva
 
Příspěvky: 157
Registrován: 05 zář 2007, 09:21
Bydliště: Praha 4

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Patty » 09 črc 2011, 09:43

Takže Bártík se nestal Brutovým přítelem a zřejmě se ani nedočká tolerance své existence a může si za to sám. Brutus měl snahu, vážně jo. Hleděl na Bárta na zahradě ospalým a klidným zrakem. A Bárt ho obtěžoval a obtěžoval nemístnými výskoky , drzým čmucháním a výrazem – co je tohle za psa. Takto příšerně Bárta rozmazlil Zorro, který ho co by malé štěně přijal za vlastního a nechá si od něj téměř vše líbit. Brutík je však tvrdší týpek než jeho starý psí přítel. Po chvilce trpělivého čekání, že mu mladý nevychovanec dá pokoj, se Brutus urazil a naštval. Nezasyčel, nepoužil ani kusadla ani chemické zbraně, ale začal nahlas nadávat.
Nevím, kolik vašich tchořů domácích nadává nahlas, ale je to celkem strašidelná záležitost a vyděsilo to všechny. Samozřejmě kromě Bartoloměje, který sice svým chováním jindy dokazuje, že patří k (prý) nejchytřejšímu plemeni psů na světě, ale tady se zoufale nechytal.
Brutík byl okamžitě odnesen domů, uklidněn kusem žluté kapie, uspán u jeho oblíbeného seriálu broukáním ukolébavky a jemným pohupováním a opatrně položen do pelíšku.
Bartoloměj a jeho pán si vyslechli mé vážné varování ohledně Bártových vniků do bytu a rozčilování stařičkých, leč stále bojovných fretek.
Tvářili se oba stejně sveřepě a odbojně, ale já je varovala. Mě se nemůže nic říct.

Večer se tedy šli spolu projít sami naši dva staří pánové – Brutus a Zorro. Jeden druhého si zdánlivě nevšímal ( tak to mají oba rádi, žádné zbytečné a trapné důvěrnosti) jen si tak pomalu pochodovali lesem a občas jeden ke druhému přičichl. Pak spokojeně pokývli hlavou – jo, jo, je to on. Po ujití zhruba 30 metrů došli k závěru, že pro své zdraví učinili víc než dost a Zorro se rázně otočil k domovu, zatímco Brutík zjistil, že si úplně ochodil nohy a plácl sebou na bok. Jsem ráda, že to neudělali obráceně, Zorra bych asi neunesla.

Škody vzniklé během oslav nestojí za řeč :
1) převrhnutý kbelík s vodou – zavodněna chodba domu. Jelikož mokré ťápoty vedoucí z místa činu byly na německého ovčáka malé a na fretku příliš velké, byl pachatel identifikován zcela jednoznačně.Bárt projevil značnou dávku cynismu, když se nestyděl jít zkontrolovat, zda chodbu již odvodňuji a zda ji odvodňuji dostatečně.
2) Hryz v kousku dortu, který zanechal na chvíli nestřežený náš kamarád na stolku na zahrádce byl také jasný. Zorro se mohl tvářit nevinně jak chtěl, ale tak velkou a zubatou tlamajznu tady prostě nikdo jiný nemá. U pachatele též zaznamenán cynický výraz bez jakéhokoliv pokusu tvářit se provinile.

Brutus s Brusinkou jsou mimo klec z bezpečnostních důvodů stále pod bedlivým dohledem, takže páchat škody je pro ně problematická leč ne zcela nemožná záležitost.
Brutík aspoň téměř okamžitě po rozbalení zničil několik svých dárků a pokusil se doma nažrat novou sedačku.
Brusinka se snažila zmizet za obyvákovou stěnou, ale to neměla předtím tolik svačit. Tak aspoň rvala koberec. Po pokusu vyrvat kabely z počítače a skákat snožmo po hlavě Brutíkovi, pokojně šustícímu v igelitce, skončilo její běhání na volno a zbytek odpoledne proseděla jištěná vodítkem různým ochotným jedincům na rameni či klíně.
Její pohled nevěštil nic dobrého, nýbrž sliboval pomstu. Byli jsme klidní. Věděli jsme , co bude druhý den následovat – pokus zmizet za stěnou, po vyproštění z místa kde uvízne za špeky párání koberce …
A občas mocné buchy do hlavy a skákání snožmo za hlasitého jásotu této plyšové princezny.

Málem bych zapomněla : želva Valentýna Žofie děkuje za pozdravy od želváka Silvy a pozdravuje též. Je v pořádku, oslav narozenin našich šelem se z pochopitelných důvodů nezúčastnila ani ona, ani korelák Kryštof.
Mimochodem Kryštůfkovi kape na karbit již celkem dlouho, ale poslední zhruba dva roky je mimo jiné přesvědčen, že patří mezi veliké papoušky. Myslím, že sám sebe vidí jako kakadu.
Odmítá krmné směsi pro střední papoušky a musíme mu kupovat obrovská semena pro kakadu a ary, nejlépe s velkými kusy sušených banánů.
Jakmile má v krmítku něco menšího, hned drží protestní hladovku. Jelikož každou hladovku doprovází příšerným řevem ( není rád hladový :o)), mívají jeho hladovky dost rychlý úspěch a zrní požadované velikosti bývá bezodkladně pořízeno.

B+B pozdravují všechny, nejen fretčí kamarády.
Patty
 
Příspěvky: 66
Registrován: 27 lis 2010, 16:07
Bydliště: Hanušovice

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod MajaZ » 11 črc 2011, 10:20

:lol: :lol:
Maco, Buba, Sara a Kuko (in memoriam), Kubo, Sunny, Lenny a MajaZ
Uživatelský avatar
MajaZ
 
Příspěvky: 128
Registrován: 28 lis 2010, 20:29

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Patty » 12 říj 2011, 18:00

Postřehy – jen v zkratce
1)Čím pečlivěji se vydrhne celá klec, tím dříve její obyvatel zjistí, že pro své stáří a slabost v nohou nevyleze na záchodek a je nutné znečistit klec vedle záchodku.
Že 5 minut před tímto zjištěním metal kotrmelce a přemety po kuchyni přejde tento jedinec zvaný Brutus s velkorysostí sobě vlastní.
Když však pachatel tohoto mrzkého činu zjistí, že se na něj koukáte, s povzdechem ( v očích jasně napsané slovo sakra), přenese své pozadí na záchodek. Udělá to kulhajíc a s bolestným výrazem, aby vám ukázal, jak jste bezcitní a on to ví. Pak bolestný výraz mizí z tváře a tento reprezentant lasicovitých šelem mizí z klece lehkým výskokem a pohybujíc se pomocí kotoulů se přemisťuje za dalším pácháním hrůzných činností. Věk je však přece jen věk a někdy tento přestárlý mladistvý delikvent zapomene cestou co chtěl spáchat a zamračeně se šourajíc vrací se zpět.
2)Pořádek je pořádek a zásada je zásada. Takže když malá plyšová princezna pracně v kleci přemístí záchod, je nezbytné znečistit klec na místě, kde záchodek běžně stává.Je to naše vina, protože jsme záchodek včas nedali zpátky.Že jsme byli v práci je náš problém, Brusinka nás tam neposílala.
3)Pří čekání návštěvy, po pečlivém úklidu lze spatřit dva malé bílé jedince, kterak rozvážně kráčejí obývacím pokojem. Oba mají plnou tlamku papriky ( hodí se i hroznové víno či meloun) a oba baští při pochodu a s otevřenou pusou. Šťáva z ovoce kape a stříká a zvláštní dovednosti tady dosahuje Brusinka, která umí nadrobit i tímto ovocem.
4)Čím méně času máte, tím urputnější zácpou trpí váš pes. Takže každá vycházka, která měla být rychlá a operativní, se mění v dálkový pochod, kdy s pohledem na hodinky začínáte používat slova, která vás rozhodně nejsou hodna. A psí darebák se tváří, že se ho to netýká.

Tak a teď musím umýt obě klece, vydrhnout fleky od papriky z koberce a běžet se psem. Tedy s oběma. Pa
Patty
 
Příspěvky: 66
Registrován: 27 lis 2010, 16:07
Bydliště: Hanušovice

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Lída » 12 říj 2011, 19:31

Zdravíme z dalekeho Brušerka.
Tak tyto řádky jsem po dnešním hroznem a uhoněnem Dni potřebovala.
Děkuji, děkuji, děkui...
Hladíme a drbeme za ouškem
Lída
 
Příspěvky: 39
Registrován: 28 lis 2010, 16:33

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Johana » 13 říj 2011, 09:11

Patty, škytám smíchy a usuzuji, že B+B jsou zaručeně Kožichovo předci. Nebo že by to sem ten kožichozmetek chodil pro inspiraci číst? :lol:
Uživatelský avatar
Johana
 
Příspěvky: 1336
Registrován: 26 lis 2010, 14:09
Bydliště: Bratislava SR

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Patty » 13 říj 2011, 17:15

Liduško, děkuji a pozdravujeme

Johanko - je to jedna pakáž . A jsem přesvědčená, že ovládají telepatii ;)
Patty
 
Příspěvky: 66
Registrován: 27 lis 2010, 16:07
Bydliště: Hanušovice

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Patty » 03 led 2012, 19:13

Sice pozdě, ale přece - přejeme všem krásný rok 2012. Prognózy sice nejsou zcela příznivé, leč my co? My přežijeme :lol:
Brutík měl 1.1. přesně 6 roků a 7 měsíců a bohužel, už s tím věkem občas válčíme. Od léta odmítá suché granulky a někdy zlobí i s konzumací těch namočených. V sobotu ráno měl však vybaštěnou misku suchých, které má v kleci pro případ nouze největší. Dělal, že to není pravda,ale já vím, co měl v misce. Namáčet Brutíkovi granulky je také ,pane, věda. Teplota vody musí být příjemně vlažná, lechce do tepla. Voda musí být přesně odměřená - ne málo, ale také ne moc.Při jídle musí být Brutus starostlivě pozorován, leč neobtěžován. Což je celkem těžké vysvětlit Brusince.Já sice vím, že holčička hodně špatně vidí, ale že by do svačícího Bruta musela narazit v plné rychlosti několikrát za sebou, to se mi vážně nezdá.Zvláště, když ji odchytávám a směřuji jinam, rebelku jednu.
Brusinka je vzhledově mnohem sešlejší než Brutík i zoubky má viditelně opapanější, ale její vitalita je neskutečná.
Nevydrží sice už běhat dlouho, běhá takových dvacet minut a najdete ji někde v klubíčku, ale během těch dvaceti minut je jak tajfun. A hlavně, pořád baští. Věčně stojí u misky a má boule za ušima.A pořád je tak krásně tlusťoučká.
Brusinka je rváč, holka moje neskutečná.
Příšerná dvojčata dostala pod stromeček pelíšky. Ne do klece, ale takové volně do bytu. Brusinka byla nadšená, Brutík lechce otráven a viditelně znuděn, což je ostatně již zhruba 6 let a 4 měsíce - tedy od svých tří měsíců. Přesto se po nějaké době oba uhnízdili, každý v jednom pelíšku.Po nějaké době začal být Brutus viditelně neklidný. jeho myšlenkové pochody se daly číst - "ona leží tak klidně. Určitě má lepší pelíšek než já".Velké přelézání, Brusinku jsem honem přendala já. Brusinka naštvaná.Brusinka se uklidňuje.Brusinka usíná. Brutík přehodnotil svůj vztah k prvnímu pelíšku. Brutík neklidnný. Brutík přelézá...
Na Silvestra o půl noci, jsme raději vzali domů Bártíka. Zorrovi ohňostroj nevadí, jen je trochu uražený, že se po něm nechce kousačka, když už se střílí.Bárt měl velký zájem o baňky na stomečku. Je to kulaté a neaportuje se to. Podivné.Bártovu hlavu ve dřezu jsme zvládli, ale po té, co se ji pokusil ponořit do záchodové mísy byl odveden zpátky do kotce. Bouchání se naštěstí už zklidnilo a Bartoloměj šel spát. Zorro byl stále ukřivděn, že se po něm nechtěl hrdinský čin.
Jo, a věřili by jste tomu, že si naši blízcí koupí králíčka a začnou s ním k nám jezdit na návštěvu ? K nám ???? Do bytu i okolí plného šelem ? ?? Takže v neděli mám fretky v náručí a všichni tři nevěřícně sledujeme tu ušatou chlupatou okrasnou kuličku, jak se naprosto pohodově pohybuje naším obyvákem. Ale hlídat ho nebudu, na to ať zapomenou.Stačí, že v létě určitě zase vyfasuji Milana a Karla.Matesa si nacpat nedám 8-)
Patty
 
Příspěvky: 66
Registrován: 27 lis 2010, 16:07
Bydliště: Hanušovice

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Johana » 03 led 2012, 22:00

Patty, zas sem si moc hezky početla. :-)

Co tak namáčet granule Brutíkovi ne do vody ale do kuřecího/hovězího vývaru...a jen lekce smočit, aby si uchovali tvar. Takto sem to dělala u moc starého psa a výsledek byl super.
Uživatelský avatar
Johana
 
Příspěvky: 1336
Registrován: 26 lis 2010, 14:09
Bydliště: Bratislava SR

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod silva » 05 led 2012, 22:35

Brutus je klon našeho Samuela. Ano, teplotou a množstvím vody lze z fretčího úhlu pohledu granule naprosto zabit. Nedbalým nebo naopak přílišným pozorováním svačícího tchoře lze témuž svačinu znechutit. To důvěrně znám. :D

Mimochodem, Patty, tuhle jsem přišla domů nečekaně a přistihla Sama, jak baští obyčejné nenamočené granule a z dětí vylezlo, že když nejsem doma, živí se jimi tchoř pravidelně a bez odporu. To by člověk neřekl, co ta zvěř vyvádí, když zůstane bez dozoru!
silva
 
Příspěvky: 157
Registrován: 05 zář 2007, 09:21
Bydliště: Praha 4

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Patty » 06 led 2012, 17:58

Není Sam veliký albín? Bolestín a hypochondr ? Že by to byli bratři, ztracení a znovu nalezení :P Před chvílí jsem umývala Brutíkovi mističku z klece. Už tři dny zase zlobí s jídlem, dnes odpoledne mi jen olizoval žloutek z prstu. No a mezi granulemi měl drobky. Takže byl na suchých granulích - samozřejmě tajně, v době mé nepřítomnosti.

Zhruba před měsícem jsem zase naříkala , že Brutík nebaští a co budu dělat.Pak mi jedno dopoledne volal manžel do práce, že se Brutík cpe suchými granulemi. Je to lump. Zlatá Brusinka, která se řítí ke všemu, co jen zdánlivě připomíná misku.

Johanko, s vývarem jsem pohořela už před nějakou dobou. Uvařit maso je nechutný hnus (maso se zničí a je již naprosto nepoživatelné, možná jedovaté) a stejný hnus a jed je i vývar - toť názor velikého Bruta. A Brutus své názory nemění, ach jo.
Patty
 
Příspěvky: 66
Registrován: 27 lis 2010, 16:07
Bydliště: Hanušovice

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Patty » 01 čer 2012, 17:38

Tak Brutík slaví dnes, 1.6.2012, sedm let od svého výskytu na této planetě. Do dalších let mu přeji hlavně zdraví a hodně naší trpělivosti, aby někdo z rodiny pod vlivem nervového zhroucení a psychického kolapsu nesplnil naše sedmileté společné věčné hrozby a Bruta nezapleštil.
Musíme popřát samozřejmě i Brusince a této věčně rozběhané sportovkyni přeji, aby ji někdo při jejím vždy velmi rychlém tréninku nezašlápl. O její fousek to bylo již několikrát.
Brusinka byla chudáček docela dlouho marod, brala léky a ztrácela se před očima. Měla jsem fakt strach, že je něco hodně špatně.
Naštěstí je to zase ta malá divoška a rebelka. Dokonce začala nadšeně chodit ven !!!
Rozdováděně tančí na zahrádce a ležíc na zádech žongluje nad svou malinkou hlavičkou s hračkami našich psů. Zcela bezcitně a s arogantním výrazem mrňavýma ťapulkama nakopává psí tenisáky.
Psi to pochopitelně nevidí rádi. Jejich páníček to také nevidí rád.Nám, děvčatům, je to však šumáč.
Brutus je Brutus. Zkusila jsem ho vzít také ven. Číhala jsem samozřejmě na ideálních plus dvacet a bezvětří. Šel ochotně a byl veliký fešák ve svých kšandách tyrkysové barvy.
Vydržel venku celých šest minut a za tu dobu se 3x snažil odejít domů. Doma, po těch šesti náročných minutách, zůstal ležet na zádech uprostřed předsíně i s kšandami a vodítkem a předstíral bezvědomí následkem naprostého vyčerpání.
Takže jsme kšandy zase zahrabali na dno košíku. Tyrkys sem, tyrkys tam.
Možná Brutík slyšel tu reportáž o rozzuřenosti a podlosti klíšťat – podlost až na desítce.
Brutík si na stará kolena pořídil kamaráda. Sama se tomu divím. On, který snesl z lidí jen mě a dcery a ze zvířat jen Zorra, se začal kamarádit s chlapcem mladší dcery. Přitom na kluky a pány byl vždy ještě drsnější a útočnější než na slabší pohlaví. Přestože se vidí jen jednou týdně, někdy ani to ne, mazlí se spolu a Brutík je něžnost sama. Lehává novému příteli na klíně a ten k němu mluví přesně takto :“broučku malinkatý, vždyť ti padá hlavička“. Náklonnost je oboustranná a když Radim přijede a Brutík spí, je Radim rozesmutněn.
Mysleli jsme si, že Brutík dosáhl věku, kdy se stal smířlivým. Vyzkoušeli jsme to (opatrně) na několika dobrovolnících. Není to pravda. Pokus vždy skončil naprostým vyděšením a zpanikařením dobrovolníka a velikým sebevědomím vítězného Bruta.

Border kolie Bartoloměj měl 30.5. dva roky. Změna žádná.Nechutně dychtivý, nadšený obličej a v očích napsané – házej, házej, házej!!! Bártík holt pořád aportuje. I kost koupenou k narozeninám se pokoušel aportovat. Včera po mě chtěl, abych mu hodila jako aport dekl z kyblíku.Tak jsem si ho už definitivně zařadila mezi magory.

Majitelé králíka Matese jsou v Africe.A schválně, kde je na dovolené Mates? Správně, u nás v obývacím pokoji. Ukrývaný před našimi mazlíky. Příšerná dvojčata jsou trochu naštvaná, že mají teď zákaz volně běhat do obýváku, ale jistota je jistota.
Doufám, že si pro Matese brzy přijedou. Začíná být nějakej načechranej. Jako ty myši loni.
Já prostě nevím, kolik má sníst hlodavec. To zas bude řečí…
Patty
 
Příspěvky: 66
Registrován: 27 lis 2010, 16:07
Bydliště: Hanušovice

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Johana » 01 čer 2012, 20:14

Přejeme Brutíkovi vše nej-nej k narozkám, Brutíkovi a Brusince moc zdravíčka, králíkovi Matesovi aby ho B+B nesežrali a Tobě Patty pevné nervy. Zas sem si moc krásné početla :D
Uživatelský avatar
Johana
 
Příspěvky: 1336
Registrován: 26 lis 2010, 14:09
Bydliště: Bratislava SR

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Lída » 03 čer 2012, 18:56

Ahoj, ahoj...
My všichni z Brušperka přejeme oslavencům pevné zdravíčko, jen samé červené papričky a samé lumpárničky.
Mějte se krásně...
Lída
 
Příspěvky: 39
Registrován: 28 lis 2010, 16:33

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod pinina » 03 čer 2012, 19:09

Taky přejeme všechno nejlepší jubilantovi i ostatním tvorečkům. A počteníčko bylo jako vždy naprosto nádherné ;)
Uživatelský avatar
pinina
 
Příspěvky: 227
Registrován: 26 lis 2010, 19:06
Bydliště: Plzeň

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Patty » 09 čer 2012, 16:27

Děkujeme všem za blahopřání.

Králík Mates přežil a je již v lůně svého domova. Trucuje tam a chce zpátky, holt nepochopil zájem těch dvou bílých netvorů :lol:
Patty
 
Příspěvky: 66
Registrován: 27 lis 2010, 16:07
Bydliště: Hanušovice

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Patty » 14 čer 2012, 18:17

Měli jsem s Bártíkem v lese výměnu názorů. Zda konzumovat malé myšky, které potkáme na procházce či nikoliv.
Kdo byl pro konzumaci a kdo ostře proti, je doufám jasné. Argumentace Bartoloměje – chutnost myší a zdravé proteiny mě nepřesvědčila. Naopak, dočkal se ode mě drsných výhrůžek na adresu psů, co ubližují malým myškám.

;) Brutík je lump a hajdalák. V mé přítomnosti vždy ladně vyšvihne své pozadí na záchodek. V mé nepřítomnosti čůrá klidně vedle záchodku. Pak je silně znechucen stavem klece a vítá mě zoufalým výrazem – jako kde jsi, honem to ukliď, dyť do toho nakonec ještě šlápnu…
Brusinka v čistotnosti nikdy zvlášť nevynikala a na stará kolena to prý měnit nebude. Na rozdíl od Bruta jí stav její klece nikdy nevadí, zato mě tedy ano.
Jsou to dva staří mizerové. Klece poctivě rozdělávám a umývám každý druhý den, Brusince každý den měním pelíšek ( neskutečná smraďoška), kromě toho semo tamo zahlazuji stopy po různých nehodách a protestních akcích ( viz.Brutus).
Pak se strašně rozčílím – paprika jo, granulky ne (Brutus), rozžvýkaná paprika na koberci (Brusinka), fretka za stěnou (Brusinka), fretka za linkou (Brutus), fretka snažící se zničit pračku (Brutus), fretka bijící druhou fretku (Brutus), fretka provokující druhou fretku (Brusinka), fretka ječící (Brusinka), fretka v tichosti leč nepřehlédnutelně umírající ( Brutus),
náhlý a silný záchvat hladu – granulky jo, ale starostlivě krmit ( Brutus).
Beru je na klín. Mazlí se a přivírají očka.Broučci moji.Dřímají a spokojeně pomláskavají a olizují se, když je hladím.
Dám zlatíčka spinkat. Brutus využije moji chvilkové nepřítomnosti a počůrá umytou klec. Po mém příchodu vzorně spí v pelíšku, jako že to nebyl on.
Brusinka lomcuje mřížemi a nahlas huláká. Její klec byla též umytá a již to tak nevypadá. Uklízím a nadávám. To Brusinku nebaví. Jde se napapat a zalézá do pelíšku. Než zaleze, ještě se na mě významně zamračí.
Jsou to dva staří mizerové. ;)
Patty
 
Příspěvky: 66
Registrován: 27 lis 2010, 16:07
Bydliště: Hanušovice

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod pinina » 15 čer 2012, 06:25

Proč jen mi to něco tak moc připomíná? :lol: Opět super počteníčko, po ránu mi zvedlo náladu ;)
Uživatelský avatar
pinina
 
Příspěvky: 227
Registrován: 26 lis 2010, 19:06
Bydliště: Plzeň

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Johana » 15 čer 2012, 18:06

V určitých statích mi to silně připomíná Kožuchina :lol:
V kleci vzorňas, mimo klec se vykaká a vyčúrá kam se mu zachce. Ale jsem ve výhodě, nemusím rozebírat klec!
Krom toho: Kožuchin na komodě (skok přez 1 metr), Kožuchin ve skříních (už byly zajištěny socialistickýma obrtlíkama), Kožuchin v lince (dnešní jeho nápad, přítul jde zajišťovat dětskýma pojisktama) Kožuchin všude, granule všude, zverlit všude :twisted:
Uživatelský avatar
Johana
 
Příspěvky: 1336
Registrován: 26 lis 2010, 14:09
Bydliště: Bratislava SR

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Patty » 11 srp 2012, 16:32

Jak jde čas :

Brutus – sedm let, dva měsíce, deset dní. Hezky papá, i když granulky musíme namáčet. Brutík mě už naučil kolik vody a jak teplé ( a taky, že před jídlem se musí vzít do náruče a tisknout čelo na čelo), takže většinou jídlo projde bez připomínek z jeho strany. Spíše je už na to mazlení, než na běhání, i když občas se nechá vyprovokovat aspoň na chvíli k mladistvému poskakování a nadšenému kvokání. To, když ho zkouším zarolovat do koberce v obývacím pokoji.
Už ho k ničemu nenutím, jen to zkusím a když vidím, že běháníčko nejde, hned ho beru do náruče a na klín.
Velkým ukazatelem Brutovi nálady je Brusinka. Když Brutus nechce zbít Brusinku, propadám panice.
Celkově ale Brutík vypadá dobře a většinou Brusinku bít začne :o).Také jeho zlomyslné a poťouchlé chování vůči několika z jeho strany neoblíbeným členům rodiny zůstalo, takže Brutus je ještě v kondici.
Brusinka – sedm let až více (asi). Proti Brutíkovi se děsně mastí a rychle žloutne. Ale to celé čtyři roky, co jí máme. Brutík , koupaný naposledy zhruba před rokem, je cítit po medu a je hezky bílý. Brusinka, koupaná v květnu 2012 je cítit po obrovském kanystru magi a je do zrzava.
Zuby oproti Brutíkovi okousané , Brutík je má stále krásně bílé, Brusinka tedy podstatně méně bílé. Ale granulky chroustá na sucho, takže účel zoubky plní.
Na jedno očičko je Brusinka zřejmě úplně slepá, na druhé trošku vidí, ale velká sláva to nebude. A to je problém. Brusinka odmítá zpomalit své spurty, takže lítá po bytě jako ďas a naráží a naráží. Jelikož je hodně rychlá, jsou to tedy docela rány. Ještě, že má hlavičku v kožešince. Ale i tak Nedávno narazila do stěny s takovou razancí, že upadla na bok a chvíli třepala tou svou makovičkou. A za malou chviličku zase pádila jinam.
Brusinka je neporazitelná bojovnice, což je moc dobře. Brutík měl zhruba v roce virózu a jinak potřeboval vety jen na kastraci a očkování. Brusinčin zdravotní stav se dá charakterizovat slovy : furt něco.
Zatímco Brutík žije svůj poklidný život před veterináři prakticky utajený, jelikož od jeho pěti let ho nenechávám očkovat, Brusinka je veterináři běžně při setkání na ulici pozdravovaná.
Pokud totiž tak jedenkrát za tři měsíce nesedíme v čekárně obě, sedím tam alespoň já, pro nějakou medicínu či mazání.
Včera u nás byla návštěva. A tak jsem předvedla nefalšovanou akci našeho Bruta. Nasadila jsem mu kšandičky, že se jako půjde ven. Následoval rychlý a naprostý kolaps tohoto přestárlého mladistvého delikventa. Sundala jsem z bezvládného tělíčka kšírky a hle, Brutík vyskočil a s kvokáním a pokyvováním své bílé makovice se jal rozjařeně couvat. A to se mi nevěřilo :o)
Korela Kryštůfek má patnáct a půl roku a vypadá na to.Nevrlý opelichanec, ale baští za dva a večer si vykládá. Občas se ozve rána a papoušek leží pod bidlem. Vždy ale vstane a drápe se zpátky.
Německý ovčák Zorro na svých dvanáct nevypadá. Jen pusa mu krapet zešedivěla. A stejně jako Brutus trvá na svých rituálech a nesnáší změny.
Pes Bartoloměj na své dva roky se svou divokou povahou praštěného bohéma také za chvilku vypadat nebude. Letos si zatím vyrazil jeden zub a urval jeden dráp, takže proti loňsku vlastně nuda.
Želva Valentýna má devatenáct let, ale mladší než ona je vlastně prakticky jen Bartoloměj.
Valentýna už u nás nebydlí, odstěhovala se se starší dcerou (svou majitelkou) za jedním mladíkem.
Ale občas chodí na návštěvu, projít se na sluníčko po naší zahrádce. Tedy želva, dcera se většinou sluní na židli.

P.S. Businka dnes běžela po sedačce. Zavazel jí sedící manžel. Toto 70 dkg vážící zvíře nezaváhalo. Zády se opřela do sedačky a natvrdo se pokusila manžela skopnout. Původně miloučká Brusinka. Tož tak.
Patty
 
Příspěvky: 66
Registrován: 27 lis 2010, 16:07
Bydliště: Hanušovice

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod Patty » 11 srp 2012, 16:35

P.S.S. Ti smailíci měli vypadat jinak.Technika a já nějak nejdeme dohromady.
Patty
 
Příspěvky: 66
Registrován: 27 lis 2010, 16:07
Bydliště: Hanušovice

Re: Velký Brutus s ušima naprosto dle normy a malá Brusinka

Příspěvekod MajaZ » 13 srp 2012, 10:27

Rvu smichy :lol:
Maco, Buba, Sara a Kuko (in memoriam), Kubo, Sunny, Lenny a MajaZ
Uživatelský avatar
MajaZ
 
Příspěvky: 128
Registrován: 28 lis 2010, 20:29

Další

Zpět na Moje téma

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron