tak jsem tu po delší pauze a po řádně zasloužené dovolené , kdy nám fretečky skvěle pohlídala a postarala se :
Jana (liška) a tímto ještě jednou velké díky !
a co je u nás v útulku nového :ano
Coffee : PxNxDx
teď už také
Bětka ... o ní více pak na stránkách...dnes si ji dovezu
fretek v útulku je prozatím
6,další je v útulku měcholupech
Coffee byla dovezena 13.7. ve večerních hodinách ze záchranné stanice v Rokycanech
nejdříve jsem si myslela,že je to mládě ale není ,je jenom (miniaturní) ...za dva dny se ji u nás začala zvětšovat pipka a v tuhle chvíli je již rozříjená naplno,takže očkování se přesouvá ...
Kofí je stále vystrašená ale už se to začíná zlepšovat,hrozně ráda běhá ale jak je maličkatá a zřejmě neměla nikdy moc pohybu, tak ji pak nožky neslouží a podlamují se , prostě nemá žádné svalstvo je to hrozně křehké stvoření,na fotkách to člověk nepozná ale je to malinká nudlička,no ale je moc hodná a chodí vzorně do záchůdku .
Frída během naší dovolené byla ještě jednou na ukončení Pregnylem a v tuhle chvíli je úplně v pořádku a můžeme nechat očkovat ,uf,už ...krásně nám holka přelínala do takové pěkné stříbrné barvy ,jen ten její úžasnej čumec svítí.Je hrozně upovídaná a má neskutečnou radost ze všeho,je moc hodná a komunikativní a jako jediná mi v klidu usne na klíně ,byla zvyklá že se ji ,,někdo,, věnoval a mě moc mrzí že ji ,,nikdo,, nehledal a nehledá.Povahově se hodí hlavně pro začátečníka,je to moc hodná fretečka a k zulíbání.Božská Frída jí říkám !
Paci - no kapitola sama o sobě,jak jinak.Dračice,čert,rarach,ďábel a pakoveverka-jinak ji neřeknu ! Prostě ta nejchytřejší fretka,která kdy v útulku byla.Bojujeme spolu stále,je tak mazaná až to bolí ale boduju u ní každým dnem a každý den mi ukazuje co nového vymyslí.Chodí mě provokovat ,,natvrdo,, - má z toho děsnou prču a vyzývá mě ke hře což je pokrok.Je dokonalá ve všem!A konečně se zapojuje do ,,mých,,her.Je to bezva mrška,která potřebuje parťáka jako sůl a kdyby byl, tak ještě tu lidskou část,která by vydržela její náturu.
Paci nebude mazlík jako mazlík ale po boku toho, s kým bude moci blbnout a řádit bude přijatelná ale nikdy nebude velkej kámoš s lidskou populací...nevěřim tomu,bude to pouze o toleranci,tím se její šance viditelně zmenšuje a já hodně přemýšlím nad tím,zda ji nezkusím seznámit s mým ,,ma-gorem,, zda by to šlo,no uvidím ....
Baru je ve virtuální adopci a zůstane i nadále ...její stav ,nestav je stále stejný,zrovna teď pozlobila opět s papáním a to po delší době ...zase už papá a sama,potvůrka malá.Krásně nám přelínala,hodně ztmavla ale je jak dlouhá nudle.Příští týden jedeme k pani doktorce.
Po čase naší dovolené nebyl žádný problém,tak jsem byla moc ráda.Janča podávala pravidelné hlášení...
Dostala jsem soukromou zprávu jak na tom vlastně je a cože to má za nemoc ...těžká odpověď,protože celkový její stav po příchodu k nám byl špatný,hubená,zasvrabená,nalezená a říjila a neměla říjit,následovalo ukončení říje,pak operace a tím,že je opravdu už ,,stará,, to její tělíčko nezvládlo a jako laik napíšu,že se tělo s tím nedokázalo natolik vyrovnat, že ,,zkolabovala,, není to nemoc jako nemoc, jen toho na ni bylo sakra víc než dost a té nemoci říkám já především stáří,hormonálně nevyrovnaná bůhví jak dlouho a kdo ví jak dlouho žila (nežila)kde si venku a pak hr na ní ...dobrý účel ...ale...
Albi bude zařazen do virtuální adopce také ...
je hodně stár a jeho stav se před odjezdem na naší dovolenou zlepšil,bral léky,které pomohli ...celkem 10dní.
Před příjezdem k nám mi Janča řekla, že opět slinil,znovu ukázal prý nevolnost ... od té doby nic až do včerejška.Kdy mu bylo zase nevolno ale nijak dramaticky...takže jedeme na veterinu také...
jinak je celkem ok až na to,když se udělá venku pro nás moc pěkně,on tím trpí,tak jako kdysi Leo...
doufám,že srdíčko nezlobí...prostě kontrola nutná! uvidíme co dál ale vím, že Albi nebude jen tak adoptovatelný a pokud ano,kdo se ujme starého freťáčka s občasnými problémy a jeho věkem ?