Jak zabránit fretce, aby si vytáhla dren

Potřebujete rychlou radu před návštěvou veteriny? Zkuste to tady
Pravidla fóra
Potřebujete rychlou radu před návštěvou veteriny? Zkuste to tady

Jak zabránit fretce, aby si vytáhla dren

Příspěvekod Trish » 25 lis 2012, 13:40

Dobrý den,
akutně prosím o radu, včera jsme byli s fretečkou na operaci - odstranění abscesu. Včera byla ještě celá utahaná, tak se ani nesnažila stáhnout obleček, co jí udělala veterinářka.. Jenže dnes už přišla k sobě a má to stáhlý během pár sekund.. zkoušeli jsme jí i vytvořit nějaký krunýř z fotopapíru, ale moc se nám to nepovedlo.. trošku z toho drenu krvácí, tak jsme jí to chtěli zajistit, abychom neměli od krve celý byt.. a další věc je ta, že mám strach, aby si ten dren nevytahovala.. Přítel navrhoval, abychom ji nechali ve vaně, ale to se mi moc nelíbí. Uvítám jakékoliv rady a návrhy, už jsme z toho zoufalí..
Trish
 
Příspěvky: 1
Registrován: 25 lis 2012, 13:31

Re: Jak zabránit fretce, aby si vytáhla dren

Příspěvekod pinina » 25 lis 2012, 23:33

Náš fretík, když byl v únoru na operaci, měl zašité bříško. Nedávali jsme mu přes to nic, vůbec si toho nevšímal. Měli jsme sice z veteriny půjčený límec na krk, ale bylo to naprosto šílený, děsně mu to vadilo, takže to bylo horší než lepší. Co já vím, tak většina fretek si ran po operaci nevšímá, ale samozřejmě každé zvíře je jiné. Ve vaně bych ji teda určitě nenechávala, protože si myslím, že by ji to hodně stresovalo. Spíš vymezit nějaký prostor, kde nebude vadit, že něco umaže. A určo ji mít aspoň zprvu pod kontrolou, abyste viděli, jestli si rány všímá nebo ne.
Uživatelský avatar
pinina
 
Příspěvky: 227
Registrován: 26 lis 2010, 19:06
Bydliště: Plzeň

Re: Jak zabránit fretce, aby si vytáhla dren

Příspěvekod Johana » 27 lis 2012, 20:40

Kamoška kdysi udělala fretce "límec na hlavu" z kelímku od jogurtu, který přišila na postroj. Takto si fretka ten límec nesundala a nedostala se ke stehúm or drénu. U nás maj veti tyto límce i v malé velikosti která vyhovuje fretce a ty límce se daj na postroj (klubový) přišít.
Uživatelský avatar
Johana
 
Příspěvky: 1336
Registrován: 26 lis 2010, 14:09
Bydliště: Bratislava SR


Zpět na PRVNÍ POMOC při náhlém problému

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Seznam.cz a 1 návštěvník

cron