aneb jak to pokračuje ....

Není nám to fuk, proto máme FUK!
Klubový útulek pro fretky v Berouně (pobočka Praha a Trnová u MB) pravidelně informuje - dnes spíš na své FACEBOOK stránce

Re: aneb jak to pokračuje ....

Příspěvekod Aniii » 16 srp 2011, 09:21

Morgan, to jsem si myslela taky, když jsem si přivezla domů Lízu, že je Marcela nějak vyměnila :D u ní se prostě všichni chovají jinak...
Aniii

Příspěvekod majda » 16 srp 2011, 10:46

Nejen u ní - zlatíčko nekousavý Sam byl na hlídání u Nessie. Ta ho označila za krvelačnou bestii - prý takový malý Barnie (od Želvy) . Doma nehryzne :-)
majda

Příspěvekod Aniii » 16 srp 2011, 10:53

To by mě zajímalo, jak by se u Macely choval právě Barnie...bo ten kouše každého krom želvy :D
Aniii

Příspěvekod marnelbar » 18 srp 2011, 01:17

Morgan : tak po včerejším běhání se Šalamounkem jsem doma v prostoru obývacího pokoje snad naběhala 10km,přeci jenom dělal ze sebe toho nej freta a už se rozkoukal.Pro mě šok,nečekala jsem to.Jen ještě důležitá informace , rozhodla jsem se po včerejším venčení ,že Šalamoun nutně bo přímo akutně potřebuje kastrovat , takže dnes odjel k Janě a je na řadě,probudila se vněm mírná agrese a soužití sním by bylo pro nás oba mírné utrpení.Tak jak už psala Janina ve lákně 6fretek jde v sobotu na řadu.Je potřeba ho zklidnit a pak mazlit a mazlit.
Přeočkování šlo stranou , základní očkování již má a kastrace bude pro něj vysvobozením a pro mě také.Byl naprosto nezvladatelnej a manipulace sním naprosto nemožná,pouze s pomocí pasty to šlo.Takže tak.Taky jsem zapoměla napsat že jeho ocásek měří něco málo přes 10cm,vážně krátký ,nepřirozený,hádám bud ukousnutý při porodu nebo možná zdegenerovaný,těžko říci.Jinak chodí do záchůdku a to i když je na volno,pominu značkování,takže super.

Žabka: díky moc za nabídku,pokud bude potřeba určitě se ozvu ;)

Aniii : rozhodně žádnýho Barnieho nechci ! Jo a Líza no jo no , vždyt jsem ji tu měla holku dlouho tak se tomu nediv,když si ji zamiluješ,neni co řešit ....podrbkej ji za mě,prdelinku.
Ono je kousnutí a kousnutí ... umím dobře určit! za tu dobu jsem měla možnost toho vyzkoušet vícero a pro mě byl agresivní říjnák Tadeáš , hrozný pako tady ...u Jany zase andílek . U Jany zase Benjamin a tady moje zlatíčko.Takže je to vždy pro každou jinak.Ted je po dvou dnech pro mě Šalamoun a pro Janu jak dnes řikala a má ho už u sebe ,tak taky , každej říjnák je jinej a má jinej stisk ale když je vtom už agrese je to jiná záležitost. Ale Šalamounovi věřím ,zklidní se ...tak jako Tadeášek,Benjamin a Djuk ,ten byl taky dobrej Ma-Gor .U ostatních to šlo,chytli,táhli ...nic víc !Jo a Morgan už vím proč jste mi tu skákali po gauči ... :lol:
marnelbar

Příspěvekod marnelbar » 19 srp 2011, 11:12

Do útulku míří nalezená fretečka z Říčan u Prahy. Dnes dopoledne volala paní že ji fretka přišla balkonem,který měla otevřený přímo do ložnice a šupla rovnou do postele.Stalo se ze so na ne a neví co sní , byla sní u veterináře,který ji ani neprohlédl a doporučil karanténu kvůli vzteklině.Zase jednou cloumá se mnou vztek,nebot fretku ani nevyšetřil,neprohmatal a ještě k tomu pani řikal,že by vše měla nahlásit aby ji mohli utratit. Opravdu na zabití a ještě ktomu doporučil psí granule :evil: . Jsem domluvená s Morgan ,že fretečku vyzvedne v Praze a dopraví ji ke mě.Nevíme, zda je to holčina či kluk.Pani nepozná,bojí se jí,prý kouše a má holý ocásek.Morgan má zapůjčenou útulkovou klec a vypomůže pokud já nebudu moct.Více info podá Morgan až fretečka bude u ní.Doveze mi ji v neděli.To je zase den !
marnelbar

Příspěvekod Žabka » 19 srp 2011, 12:36

Hm, opravdu erudovaný veterinář. Jestli by se náhodou neměl zavřít do karantény, aby někoho nenakazil svými převratnými znalostmi...
Kdyby bylo potřeba, pomůžu, jen nemohu pro fretku nikam dojet, malý měl v noci horečku, takže s ním nechci mezi lidi, aby něco nepřichytl.
Morgan, podej pak hlášení jak to vypadá. Podle holého ocásku (v lepším případě) to může být říjný samec hledající samičku ;) To abys těch říjňáků neměla doma málo.
Žabka

Příspěvekod majda » 19 srp 2011, 16:07

Morgan, zkus zjistit od paní jméno veta...
majda

Příspěvekod majda » 19 srp 2011, 17:10

Situace začíná být opravdu kritická, útulek je narvaný až na půdu a v Měcholupech je další fretečka. Pokud bude nutné, umístím jí zatím u sebe. Nicméně opět prosím , pokud můžete, přispějte na FUKový účet na péči a kastraci fretek v útulku......
majda

Příspěvekod Korky » 19 srp 2011, 17:35

Ak by to nejako pomohlo, môžem freťulu do 28.8. (vo väčšej kríze až do 4.9.) ubytovať u nás, len by ju niekto musel zase vyzdvihnúť. Finančne žiaľ pomôcť momentálne nemôžem, tak aspoň takto...
Katka, Vilík a Bělinka
http://korkys.webnode.cz
Korky

Příspěvekod majda » 19 srp 2011, 17:56

Katko vyzvednout by jí mohla Kamča, se kterou jsem mluvila po telefonu. U ní se to komplikuje tím, že ve čtvrtek večer odjíždí na Slovensko.
majda

Příspěvekod Korky » 19 srp 2011, 18:06

Čítam na Facebooku, že je tam niekto, kto si samičku tiež môže zobrať, tak to asi bude jednoduchšie.
Katka, Vilík a Bělinka
http://korkys.webnode.cz
Korky

Příspěvekod Aniii » 19 srp 2011, 18:09

Majdi,
nějakou holku si klidně můžu vzít na azyl já, druhou klec sem nějak nacpu...a krátkodobě jeden hladový krk mě snad nezbankrotuje a když už, bude to ten můj :D navíc má být hezky, tak se stejně asi přesunu na letní byt do černošic, takže tam už opravdu nebude případně problém s prostorem ;-)
Aniii

Příspěvekod majda » 19 srp 2011, 18:34

OK, do Berouna už to prostě nejde, to by Marcela skončila ve svěrací kazajce :-)))
Kdo to tedy pohlídá na netu (karanténu) a je schopen ji vyzvednout?
majda

Příspěvekod majda » 19 srp 2011, 18:41

Tak jsem se teď dozvěděla, že oba bude vyzvedávat Morgan, pokud by Morgan azyl obou nezvládala, spojí se s někým z Vás kdo by byl ochoten u sebe fretečku nechat. Díky moc všem za snahu pomoci
majda

Příspěvekod Morgan24 » 19 srp 2011, 19:32

Tak tedy podávám hlášení. Z papírové krabice, kterou mi paní předala, se téměř doslova prokousal krásný světlý freťák. Myslím že barva je to šampaň, ale rozumím barvám jako koza petrželi, takže až dodám fotku můžete mě případně kamenovat za špatné informace. Dostal jméno Hugo. Jméno veterináře mi paní říct nechtěla nebo ho nevěděla, těžko říct. Myslím že jedinou její starostí při předávání bylo, aby už byla co nejdál od té chlupaté příšery :) Tolik stručné vyjádření. Až dorazím dom zkusím udělat ještě nějakou fotku a napsat toho trošku víc.
Atlas, Antaios, Valkýra a Mija s paničkou
Morgan24

Příspěvekod Johana » 19 srp 2011, 23:12

majda píše:Situace začíná být opravdu kritická, útulek je narvaný až na půdu a v Měcholupech je další fretečka. Pokud bude nutné, umístím jí zatím u sebe. Nicméně opět prosím , pokud můžete, přispějte na FUKový účet na péči a kastraci fretek v útulku......

Předsedu SKChF jsem o problému (finančním) informovala už déle, co vím pomoc nabídla (pro "6 fretek"), ale bylo tenkrát odpovězeno, ve smyslu, že kdyby bylo třeba tak se ozvete.
Předseda SKChF info má. Dnes sem psala o finanční podpoře pro FUK na forum SKChF.

Majdo, napiš MajiZ žádost o finanční pomoc pro FUK (mail, SZ, FB).

MajaZ nestíhá, styk mezi CZ kubem a SKChF sprostředkovám asi jen já.

A nebo napiš mně (mail, SZ) cokoliv co jde skopírovat.
Já bych to MajiZ přeposlala. Mám ji i na telefonu a jsem s ní v kontaktu i osobně.
Johana

Příspěvekod Aluki » 20 srp 2011, 15:31

Šalamoun je po kastraci, vše proběhlo bez problémů, také nám paní doktorka vyčistila pořádně uši. Jen doufám, že kastrace u Šalamouna pomůže a přestane z něj být takový dravec...
Aluki

Příspěvekod Barnie » 20 srp 2011, 19:01

Já vás tak moc obdivu,jak jste úžasný k fretečkám.moc ráda bych vám zaslala nějakou podporu,ale sama mám teď velký výdaje s nemocným fretem. :( ale tak aspoň na vás budu myslet a držet palečky kulíškům,ať si najdou brzy nové majitelé!!!
Barnie

Příspěvekod Morgan24 » 21 srp 2011, 23:47

Konečně se mi podařilo trošku vyfotit Huga. Omlouvám se všem za sníženou kvalitu fotek, zítra zkusím fotit za normálního světla.
forumHugo.jpg
Atlas, Antaios, Valkýra a Mija s paničkou
Morgan24

Příspěvekod zzelvickaa » 23 srp 2011, 13:12

Aniii píše:To by mě zajímalo, jak by se u Macely choval právě Barnie...bo ten kouše každého krom želvy :D

heleeee!!!!!!!!!! co si to tady dovolujete?!?!?! já to Barniemu povím, jaký jste zlý tety, aby si na Vás pořádně smlsnul, hned jak bude mít příležitost. Je to ve skutečnosti mazlivá a přítulná fretka :twisted:
zzelvickaa

Příspěvekod majda » 23 srp 2011, 13:39

Želvo, pohled na MVDr.Chylíkovou které visel tvůj Barnie na ruce a paní doktorka střídavě brunátněla, zelenala až zbělala byl opravdu nezapomenutelný :-)
majda

Příspěvekod silva » 23 srp 2011, 14:33

Tak mě napadá, že kdyby se zkřížil Barnie s tou samičkou, co byla na letošním jarním veterinárním dni (připomínám si ji dodneška, protože mi ještě neodrostl nehet nesoucí stopu jejích zubů), mohlo by vzniknout něco jako Fretkenstein...
silva

Příspěvekod marnelbar » 24 srp 2011, 07:23

Barnie i držení palců a tlapek je pro fretky přínosem ,díky.Hlavně ať je Barniemu lépe !
Ale fakt,že bych si Barniehofretkensteina nenechala ujít .Silvo málem jsem se umlátila smíchy :lol:
marnelbar

Příspěvekod marnelbar » 25 srp 2011, 09:52

V útulku jsou další tři fretečky ... Amy,Oskárek a Hugo.
Holkám Kamče a Morgan děkuju za dočasný azyl ale hlavně Velké poděkování Kamče Langrové za větší finanční pomoc ,kterou jsem vážně nečekala a byla jsem mile překvapena, až moc .... ví,že fretečky to pořebují jako sůl , opravdu si toho vážíme ! Také děkuji za granulky,paštiky,pelíšky a mističky.A za krásný dopis pro nás !Díky moc holky nejen já ale hlavně naše tlapky tchoří! Amy je krásná a mladá,řekla bych letošní odrostlé mládě a Oskárek také. Oba jsou střeštiprdla a prozatím jsou společně v kleci,dneska se rozhodnu ,zda tak budou nebo je rozdělím.I když se tolerujou vznikají menší boje a Amy se to nelíbí.Oskárek má pokousaný krk , nevím od koho ,tak mu to budu mazat tak jako Adidasovi.No a Hugo,u toho se pozastavím,bude jediný říjný freták,kterého v útulku budu mít,kastrace nebude možná z jednoho jediného důvodu a to je jeho stáří.Ač jsem ho prvně viděla včera večer a neměla na něj moc času,bo jsem mazala na noční ,tak teď jsem si naprosto jistá, proč se ho někdo zbavil.Je starý ! Hugo nebude nabízen do té doby než uděláme vyšetření,krevní testy,sono či RTG a zvážíme vše , ale myslím,že mi tu asi zase jedna nechtěná duše zůstane,tak jako kdysi Leonek ! Musím napsat i to,že měl horší drápy na nohou než Leo,vůbec nechápu jak se na ně mohl postavit a to myslím jen ty zadní!!!! O těch předních ani nemluvím!
Je mi zase jednou do breku ....zítra napíšu o něm více.Dneska si ho teprv pořádně prohlédnu. Musím všechny ale pochválit,chodí vzorně do záchůdku ...šikulky!
marnelbar

Příspěvekod TEZINEK » 25 srp 2011, 10:57

Marnelbar:Tak to mě moc mrzí s Hugáčkem,je to takovej krasavec.Budu držet palce aby na tom byl vzhledem k věku a jeho stavu co možná nejlíp.
TEZINEK

Příspěvekod kamilangrova » 25 srp 2011, 12:54

Marnelbar: Nemáte vůbec zač, fretečky to potřebují, proto to přece všichni děláme :-)
Huga je mi líto, vždycky si řikám, že třeba se to těm lidem taky vrátí, že na stáří je jejich děti třeba taky odloží do nějakého domova aby se o ně nemusely starat a oni si to časem uvědomí že se chovali špatně !!!((( Budeme mu všichni držet pěstičky.
Oskárek ty záda měl takové už když nám ho paní dávala v Jinonicích. Vzala si na něj velké rukavice, že prý jí kousl když mu na ty jizvičky sáhla, veterinářka to zhodnotila pouze jako poškozeni měkké tkáně, že by tam pod tim žádný hlubší problém být neměl. Mazala jsem mu to betadinkou (tak jako našemu Bobovi, který to má od věčných klučičích hrátek s Marleym). Snad se mu to brzo zahojí. Jediný větší problém vidím v nesestouplých varlatech, to se paní veterinářce nelíbilo, že to možná bude chtít časem operaci pokud ještě nesestoupí. Jinak jsou fakt zlatíčka, chodí hezky na záchůdek, nám i v bytě chodili na záchod a ne někam do rohu.
Tak všem držíme packy, ať se všichni dají brzy do kupy a můžou jít do nových milujících rodin
Kamča, Michal a Bob & Marley ;)
Bob & Marley & Amy
kamilangrova

Příspěvekod marnelbar » 27 srp 2011, 02:25

Tezinek : díky,však jsme sami zvědavé jak to s Hugem je a bude , objednáme se pro nás k té nejlepší z nejlepších!
Kamulí : Díky za držení tlapiček a nemusím opakovat ,že slovo ,,nemáte vůbec zač ,,není na místě ! Je na místě a v tuhle dobu obzvláť!Fakt jsme všem,kteří přispěli nesmírně vděčné a všichni máte srdíčko na správném místě !
stručný přehled našich fretek k adopci :
Šalamoun: kastrován,sable,degenerovaný ocásek
Edward: kastrován,sable,loňské jarní mládě
Adidas: kastrován,sable,2 a půl roku
Arnošt: kastrován,albín,loňské jarní mládě
Elvis -kastrován,albín ,loňské jarní mládě, zamluven!
Amálka : albín
Elí: albín
Oskar- sable,nemá sestouplé varlata,letošní mládě cca. 4-5m.
Amy - vínooká kráska,náprsenka,bílé prstíky,letošní mládě
Majkl - sable,převýchova! , letošní mládě asi 3-4.měsíce
Hugo - není šampaň,má tmavé oči,myslíme si ,že je barvou čokoláda, zatím nebude nabízen k adopci!
a přibude ještě jedna holčička jménem Jarka :(
marnelbar

Příspěvekod Žabka » 27 srp 2011, 07:18

Jen malé poupravení, podle fotky je Hugo kouřová Šampaň, má úplně stejnou barvu jako můj Guláš ;) A prošedivění na bocích a zádech nemusí nutně být znak stáří, může to být progresivní vybělování (grying), spíš bych dala na celkový stav a stav zubů (jenže ten závisí i na kvalitě a formě potravy), než na barvu, mnoho fretek ve stáří vůbec prošedivělých není.
Žabka

Příspěvekod marnelbar » 27 srp 2011, 11:35

Žabka: u Huga by se mi líbila barva kouřová šampaň jenže on šampaň není,nemá oči karmínově červené ale tmavě hnědé,to je to co nás mate,vybělující asi bude proto ta prošedivělá srst to chápu a celkový stav ...je sice hravý ale vydrží málo,zoubky má pěkné ale to má i moje Mája, které byly 4roky, kůže mu visí a kulky vypadají jak něco ve vyschlým vaku,přijed se na něj podívat,je to takový krásný oříšek se vším všudy ! sem tam zavrávorá třeba při vyskočení ze záchůdku,nebo změny ,,otočka,, chůze , svalstvo na zadních nohách vážně nic moc , fakt je ,že ani moc cítit není jako říjnej,ale to se nám může zdát neboť jsme tu měli samé zdatné mladíky v plný palbě :lol: ale musím přiznat že ty jeho koule mi nedaj spát :oops: , má je dosti prověšené,scvrklá kůže ,prostě vyschlé jako u starých psů , ztohoto důvodu a tím jak se chová ho tipuju na staršího jedince,ne podle srsti.

pár fotek : http://www.facebook.com/#!/media/set/?s ... 894&type=1

jukněte a napište své názory ...
marnelbar

Příspěvekod ŽoFiRo » 27 srp 2011, 13:00

taky se přiklánim k tomu, že je šampan, na čokoládu je hodně světlý a má i jiný odstín, na těch fotkách mi příjde celkem světlý i na kouřovou šampan. co se týče očí, pak se burgundy často jeví právě jako hnědé a ne červené.
*Jediné místo na zemi, kde se ze savců stanou plazi, je hospoda*
Žofka, Filip, Bigi, Semy, Miška, GinTonic -> http://www.myferrets.wz.cz
ŽoFiRo

PředchozíDalší

Zpět na Fretčí útulek Klubko - FUK