Ahoj vespolek
Souhlasím s Martinou a myslím si, že do takovýchto instutucí fretky nepatří.. nevím, zda se jedná o jinou paní, než která kontaktovala nás, nebo či je to ta samá (protože my jsme ji odmítli), ale ptám se vždy takových lidí, kde budou fretky o víkendu, v době prázdnin, dovolených... apod. Zda a jakým způsobem počítají s úhradou za léky, co o fretkách vůbec vědí a tak.. Měli jsme "požadavek" na fretčí pár do školy.. nebudu jmenovat.. kdo by chtěl více info, ráda podám.. V této škole, měli "projekt" na ZOO koutek, kde by byly různá zvířata, mimo jiné i fretky.. Paní, která měla ZOO koutek vést, je měla zahrnuté ve hlodavcích.. na mé dotazy ohledně miminek a pod, sdělila, že pokud se množí jako myši, tak je dají občas od sebe.. např. starost o víkendu spočívala v tom, že na 3 hodiny přijde pracovník nakrmit a obstarat všechna zvířata.. kolik času tedy může strávit s fretkou? která potřebu.. však více co
. Fretky jsme jim nedali. Poté nás kontaktovala jiná paní, z Domu dětí a mládeže (nevím, zda je to tento zmiňovaný domov mládeže). Dům dětí a mládeže je zájmový útvar, většinou spravovaný městy, který sdružuje děti a mládež ve volném čase, pořádá akce, vede různé kroužky apod.. Domov mládeže je internát.. Osobně nesouhlasím s umístění fretky ani v jednom z těchto zařízení.. pokud zodpovědně neodpoví, kdo a jak se bude o fretky starat, kde budou i víkendech, o dovolených, prázdninách, co lékaři apod.. pokud by ji měl někdo u sebe doma a pouze ji bral na např. přírodovědný krouže, aby se děcka seznámily s tímto tvorečkem, OK.. ale jinak ne. Dali jsme fretky např. do záchranné stanice, kde pořádají výukové programy pro školy a tak, ale tam již fretku měli, mají znalosti, byla jsem v této stanici již asi 3x a paní u mě také asi 3x. Vím, že fretky se mají suprově, že je o ně postaráno, že si je paní Z. bere domů a že v případě čehokoliv mi hned volá a ptá se a řešíme vše spolu. Pak je to dle mého v pořádku. Ale v této záchranné stanici mají zkušenosti se zvířaty a nedělají nic jiného, než že se o ně starají a dělají uvedené programy.. to je dle mého zcela jiná situace než dát fretku někomu, kdo si momentálně usmyslí že udělá ZOO koutek a neví nic. Konečné rozhodnutí je však jak jinak - než na vás. Přeji šťastnou volbu - a hezký den. Alena