od martina » 16 črc 2014, 18:41
ahoj honzo, zkusím:
1) ve třech měsících to asi ještě není značkování, na to jsou malí. prostě čuňata, musí se doučit, kluci mívají trochu větší problém než holky (neplatí vždy). cvičit, trénovat, ODMĚŇOVAT (to je významně důležitější než jakýkoli trest). pokud by byli starší a značkovali, pak ano, tohle obvykle vymizí po kastraci (neplatí vždy...)
2) jj, bobkem na prahu vám dávají najevo, co si o těch zavřených dveřích myslí. upřímně. možná ani tak nejsou naštvaní, možná je to jen rozhodí - včera to šlo a teď ne? pchee...
3) bobek se občas může vyskytnout kdekoli, zejména u mláďat. víš co všechno je třeba honem honem stihnout?? a letět na záchod děsně zdržuje. anebo to taky může být nějaký protest, případně u větších fretek, které se spolu moc nemusí, je to ukázka toho "tady jsem pánem já, tohle všechno je MOJE". je možné, že kluci se spolu už teď nenásilně "přetlačují", kdo bude šéf.
každopádně pozor, až začnou dospívat. přestože si teď hrají, můžou se v pubertě začít ošklivě napadat (ale nemusí). v tom případě byste je museli až do kastrace oddělit a pouštět samostatně, po kastraci se situace zase uklidní.