od PxNxDx » 16 srp 2013, 20:26
S prapodivnými příznaky a obtížemi Aslan jsme se vydali na veterinu.
Aslanka se totiž začala tvářit jakoby měla falešku. Začala mě oblizovat a tahat. Syčela na mě, když jsem se bránila a nehnula se ode mne na krok. Myslela jsem si, že by to mohlo zapříčinit pořízení Karamel, takže jsem Aslan nabídla plyšáčky a čekala.. ovšem plyšáčci byli ignorováni a stav pokračoval a začal se měnit...
Aslan začala být unavená, zhubla 100g za měsíc, nechává se uhladit v klíně a leží. Ztratila zájem o hračky, volné běhání a šmejdění a začala syčet i během chůze ke mně, k Tondovi nebo "jen tak". Takže jsem začala uvažovat o tom, zda by to nemohlo souviset se Suprelorinem, který má aplikovaný nyní 3roky. Ovšem příznaky tomu moc neodpovídají. Nelíná, neobjevuje se říje, kůže je v pořádku.. nic...
Na veterině jsme se po vyjmenování podivných příznaků "není ve své kůži" shodli na odběru krve. Ten ovšem ukázal divné výsledky.
Cukr v pořádku (vyloučen inzulinom), bílé krvinky v pořádku (vyloučen zánět), červené krvinky pod normou (ukazuje na chudokrevnost), globulin ve zvýšené podobě (ukazuje na zánět), a ještě nižší stav "něčeho" což by znamenalo buď únik z těla (průjmem, střevem, atd.) nebo špatnou tvorbu v játrech. Každopádně jednoznačně to nepotvrdilo vůbec nic.
Další část krve bude v Pondělí (po konzultaci s MVDr. Chylíkovou) odeslána do Plzně na testy kvůli funkci nadledvinek.
Dnes jsme dělali testy moči. Opět všechno v pořádku až na bílkoviny, které byly zvýšené (ovšem opět k sobě nemají žádnou potvrzující dvojici, která by potvrdila odkud vítr vane).
Až budou výsledky z Plzně, budeme pokračovat dál. Pokud se prokáže, že Suprelorin funguje, bude následovat sono jater. A pokud i ty budou v pořádku, tak se zaměříme na střevo. Podle MVDr. jde nejpravděpodobnějc o nějaký nespecifický zánět/infekci, který se neprojeví ani průjmem ani jinými zažívacími obtížemi.
Velkej obdiv a pochvalu má ode mne pan doktor za přístup, ochotu, nekonečné vysvětlování co k čemu slouží a co ovlivňuje v těle fretky a kolik čeho máme my, tudíž na co to může ukazovat. A konzultace s dvěma dalšími veterináři včetně MVDr. Chylíkové od které obdržel dosavadní Aslančiny výsledky a ty aktuální jí taky poslal.
Při vší té bídě máme konečně štěstí na veterináře!!!!!